Заштитен конус Capo

210 ден1.100 ден

Удобен и мек конус кој се препорачува за кучиња и мачиња кои се во пост-оперативно заздравување, се чешаат, имаат рани, исекотини и слично. Конусот се става околу вратот и треба да биде доволно затегнат за вратот на миленичето да не може да ја извади главата. Овој модел на конус има меки краеви и е удобен за кучето да го носи и подолго време. Должината се прилагодува со лепенка, додека пак висината на конусот останува иста.

Како да знам која големина е соодветна за моето куче?

Димензија А е ширината на вратот, додека димензија В е висината на конусот. Димензија А може да се стесни или прошири неколку cm дополнително, бидејќи се прицврстува со лепенка. Се препорачува конусот да биде во висина или малку над носот.