Мала ноктарица

535 ден

Мала ноктарица за сечење на нокти на кучиња, направена од метал и гумирани рачки за добро држење во раката.Секогаш внимавајте на длабочината колку го сечете ноктот, не смее да го исечете нервот па затоа се препорачува да го исечете под агол од 45 степени и со брзо прецизно движење.

Се препорачува да се дезинфицира после секое користење од хигиенски причини и да се чува на суво место, а кога не ја користите има кочница која ја држи ноктарицата затворена.

Соодветна за кучиња до средна дебелина на нокти и е соодветна за почетници.

Димензии: 15цм