Песок од школки

250 ден 125 ден

Песок кој е направен од школки, 100% природен и безбеден за користење. Се става како подлога во кафезите на сите видови на папагали. Во песокот има голем број на милерали и состојки кои се потребни за здрава коскена структура која е од голема важност за птиците, особено во сезона на парење или лежење на јајца. Школките се најбрз начин за калциумот да биде брзо внесен во организамот на птиците, каде ќе биде консумиран во телото во најбрз рок, а тоа ќе има и влијание врз самите јајца.

Пакувањето е 2kg.