Јагне со папаја, брусница и рузмарин

240 ден

Нашиот рецепт „Јагне со папаја, брусница и рузмарин“ содржи само еден извор на протеини: вкусно јагне.

Брусница: Најчестата бобинка која се користи за борба против инфекциите на уринарниот тракт кај луѓето и истото важи и за нашите пријатели- кучињата. Брусницата помага да се спречат и контролираат инфекциите на уринарниот тракт со намалување на pH вредноста на урината кај кучињата.

Папаја: Богата со растителни влакна што помага да се третираат дигестивните проблеми како што е надуеноста. Покрај влакната, папајата содржи и витамин К, витамин Е, витамин А, витамин Ц, фолна киселина и калиум.

Рузмарин: Оваа билка е богата со железо, калциум и витамин Б6. Исто така, се покажува дека рузмаринот дејствува како антиоксиданс.

Соодветно за возрасни кучиња од сите раси.

400гр