Шампон за заштита од болви и крлежи (Cat Fleas Away)

740 ден

Шампон за заштита од болви и крлежи кој не содржи хемикалии и на природен начин ги штити милениците. Составен од есенцијални масла од Алое Вера и Гераниол (кој се смета за природна заштита од инсекти, болви и крлежи).  Основата е на Гераниол и заедно со останатите активни состојки на Biospotix, дејствува преку дехидратација и го блокира респираторниот систем на инсектите. На истиот начин ги дехидрира и јајцата и ларвите кои може да останат после инсектите и со тоа целосно ги елиминира и го чисти кучето од болви, крлежи и екстерни паразити.

Есенцијалното масло од Алое Вера го негува крзното и кожата, не дозволува да биде сува и дехидрирана. Резултатот е крзно кое е заштитено од болви, крлежи и останати инсекти додека кожата останува хидрирана.

За сите типови на крзно, соодветно за мали и возрасни мачиња.

98% природни и био состојки, без парабени и pH неутрално.

250ml

Категорија: Ознаки: , , , , ,