Biospotix спреј за ентериер

1.200 ден

BIOSPOTIX –  спреј за ентериер помага да се одвратат болвите, крлежите и комарците од околината на вашето домашно милениче. Помага во отстранување на инсектите и ларвите од околината каде престојува вашиот миленик. Спречува ширење на леглата на надворешните паразити. Спрејот кој штити од болви и крлежи е на природна база кој е направен од есенцијални масла од гераниол.

Наспроти од она што го знаеме, болвите не живеат постојано на нашите миленици. Најчесто тие се наоѓаат на земја, теписи, черги, подови, перници и слично.

Што навистина се случува? Болвите се закачуваат на миленикот само за да јадат. Само 5% од болвите се наоѓаат на миленикот, споредено со 95% кои се наоѓаат во нашата околина во форма на јајца, ларви или куклица.

Не смееме да заборавиме дека од огромно значење е да ја заштитиме и околината на нашите миленици и така да се осигуриме дека ќе имаме поголема заштита и сигурност .