BT Blue Carpet ортопедски душек

12.300 ден14.300 ден

Душекот BT Blue Carpet е создаден за постари кучиња, за кучиња кои страдаат од рани или заздравуваат од повреди. Душекот е изработен од материјал мемори пена која дозволува кожата да диши, чии својства се добро познати кај луѓето како и кај кучињата исто така:

  • обезбедува соодветен ноќен одмор
  • ја потткнува васкуларната и лимфната циркулација, помагајќи да се обнови;
  • подобрување на држењето на животното.

Погоден е и за кучиња кои страдаат од рани бидејќи ја забавува прогресијата на истите, подобрувајќи го заздравувањето во комбинација со терапијата што ја дава вашиот ветеринар. Се користи и по операцијата како душек за одмор.

Душекот целосно се вади и може да се пере рачно надворешната обвивка. Поставата е изработена од водоотпорен материјал ној дозволува кожата за души и кој гарантира лесно чистење дури и во случаи кога кучето не може да стане и да врши физиолошки потреби.

Достапно во 3 димензии.

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , ,