BT Body Lift едноделна протеза за грб со рачка

9.550 ден10.750 ден

BT BODY LIFT служи 2 специфични функции:
1) Наменет е за кучиња кои имаат потешкотии при одење, како резултат на траума, болест или парализа, како и за кучиња со моторни тешкотии;
2) Наменет е и за кучиња со проблеми со ‘рбетниот столб. Двете (отстранливи) цврсти шини, содржани во двата странични џебови, служат и за стабилизирање на заградата за време на употребата, како и за компресија на проксималната област на ‘рбетниот столб во случаи на болест во оваа област, држејќи ја во влечење (за на пример, невролошки заболувања).

Предности:

BT Body Lift е направен од мек материјал што може да се пере и дозволува кожата да диши.
Ремените на рачката што се прилагодуваат на висина, се издржливи и овозможуваат кревање дури и големи кучиња.Рачките за држење се со подлога и се удобни за лицето кое го држи кучето без да предизвика неудобности на рацете.
Протезата е дизајнирана да му овозможи на кучето природно да се ги врши хигиенските навики додека го носи без да ја извалка протезата бидејќи отворите на кучето не се покриени. Ремените на рачката и шините може да се отстранат по потреба.

Карактеристики:

  • Ремените на рачката може да се прилагодат за висина.
  • Ремени за телото може да се скратат.
  • Рачно перење.
  • Материјалот дозволува кожата да диши.
  • Цврсти шини вклучени во протезата.
  • 100% рачно изработени во Италија.
  • Препорачано и тестирано од ветеринари.

Водич за големини: