BT Joint компресивен стегач за карпален зглоб

4.300 ден4.900 ден

Кога на здравјето на шепата бара помош и внимание, BT JOINT е таму. Се користи кај патологии кои предизвикуваат воспаление во карпус и кои предизвикуваат болка, куцање или отежнато движење. Тоа е одлично заштитно средство  ако кучето носи завои и гипс при третман на хируршки рани или рани од лижење. Откако ќе се намести лентата околу шепата на кучето, не е неопходно двата бели рабови да се затворат околу шепата додека не се допрат еден со друг, бидејќи затворањето на лентата е одредено од сината еластична летна икомпресијата и поддржката е благодарение до шините присутни во задниот дел на лентата.
Предупредување: BT JOINT не е корективна протеза, во случај на опуштеност на карпус или тарзус, или повреди на лигаментите кои предизвикуваат хиперекстензија или хиперфлексија, изберете го BT SPLINT. Изберете BT BONE во случаи на тешка карпална хиперекстензија.

Предности:

Изборот на компресивниот стегач за карпален зглоб BT Joint значи да се гарантира максимална стабилност на повредениот дел од кучето со последователно намалување на отокот. BT Joint го фаворизира балансот помеѓу мускулните групи на карпалната област, олеснувајќи ги моторните функции и со тоа и процесот на заздравување.

Карактеристики:

  • Може да се носи пред или после операција.
  • Рачно перење.
  • Материјалот дозволува кожата да диши.
  • 100% рачно изработени во Италија.
  • Препорачано и тестирано од ветеринари.

Водич за големини:

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , ,