Спреј за освежување на здив и отстранување на каменец (Dentifresh)

785 ден

Спреј за заби кој дава природно и ефективно решение за денталната хигиена на нашите миленици, како и свеж здив и заштита на непцата. Со редовно користење се спречува таложење на кариесот и се одржува свежината на здивот.  Двете главни состојки се: Флуор– кој помага во заштита на забите и го зголемува процесот на реминерализација, и ментол- кој има анти бактериско дејство и ги намалува воспаленијата, како и дава свежина на здивот.

  • Дава здрава дентална хигиена
  • Дава постојана свежина на здивот
  • Го штити надворешниот слој на забите
  • Спречува таложене на храна и кариес
  • За секогаш чисти заби се препорачува редовно четкање на забите со паста за заби

98% природни и био состојки, без парабени и pH неутрално.

100ml