Pакав за професионална обука на кучиња за одбрана и напад со 3 рачки (bite wedge)

8,100 ден

Новиот модел на ракав за дресура со 3 рачки е идеална транзиција на дресура за напад и одбрана кон целосно заштитена јакна или одело. Овој модел на ракав дава простор за доволно длабок но безбеден угриз кај кучињата. За време на дресура, без разлика дали е игрива или професионална, со оваа опрема ќе може да го дресирате кучето да скокне високо и безбедно да падне на земја. Дизајнот и флексибилноста на заоблениот ракав дава можност на кучето цврсто да ја стегне со вилицата и на тој начин да се научи да диши преку нос.

Од 2015 година аксесоарите за дресура за напад и обврана имаат 3 дрвени рачки во сите меки модели.

  • Се препорачува за мали кутриња од 8-10 месеци
  • Следна опрема која се препорачува да се користи од 10-12 месеци се заштитните ракави.