Tofu Clean Песок за мачка

880 ден

Tofu Clean е песок за мачки кој е целосно од растително потекло, со соја како примарна состојка. Целосно биоразградлив и 100% природен песок без хемиски состојки.

Благодарение на растителните влакна, овој песок целосно е клампинг и се прави како топче кое дирекно се фрла во тоалет школка или пак може да го користите како ѓубриво во Вашата градина.

Со тоа се гарантира максимално впивање и контролирање на мирисите, без да остави хемикалии на нивните шепи.100% безбедно за луѓе и животни, не го гребе подот или пак прави прашина.

Начин на користење: Во тоалетот стави 6-7 цм од песокот според потребите на твоето маче. Отстрани ги само оние делови кои се направени во топче и додај повеќе песок да се балансира.

Едно пакетче песок трае 3-4 недели зависно од потребата на мачката.

 

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , , , ,