Сет за прва помош (First Aid Kit)

480 ден

Сет за прва помош за миленици, спакуван во компактен несесер во кој ги имате основните алатки за да му дадете прва помош на Вашето милениче.

Сетот содржи:

  • 1 турникет (алатка да се спречи надворешно крварење)
  • 6 марамчиња за дезинфекција
  • 1 пластична ракавица
  • 1 пинцета
  • 1 пар ножици
  • 2 гази
  • 2 ролни еластичен завој
  • 1 пинцета за крлежи

Сетот може да го понесете на патување и да го надополните ако сметате дека е потребно да го имате секаде со Вас. Во сетот може да најдете и упатство за давање на прва помош на миленици (истите информации може да ги најдете и подоле).

Се препорачува пред секој пат да проверите дали сетот е комплетен и секогаш да е целосно опремен.

Димензии: 18х12 цм