ЛУНА ПЕТ ПОТПИША МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА СО ЈП ЛАЈКА-СКОПЈЕ

Со голема радост Ве известуваме дека ЛУНА ПЕТ потпиша Меморандум за  меѓусебна соработка со ЈП ЛАЈКА-Скопје, со кој, како што стои во дел од текстот на Меморандумот, со голема радост се обврзува на секое бездомно куче, кое ќе биде вдомено од ЈП Лајка-Скопје, да му подари една торта. Упатуваме искрена благодарност на директорот на ЈП […]

ТРАДИЦИОНАЛНО – МАРТИНКИ ЗА НАШИТЕ КРЗНЕНИ ПРИЈАТЕЛЧИЊА – 01.03.2022

Баба Марта има 300 ума, така викаат. Затоа ние традиционално, по 5-ти пат подаруваме мартиники на нашите крзнени пријателчиња, за заедно да ја пречекаме полетта и да сме спремни да ги закачиме на првото дрво кое ќе расцвета. Еџе уште рано сабајле е подготвена за сите времиња кои баба Марта ни ги спремила.

ЛУНА ПЕТ НА ХУМАНИТАРЕН НАСТАН ВО ЛАЈКА февруари 2022

На наше огромно задоволство бевме поканети на хуманитарен настан посветен на бездомните кучиња кои се згрижени во Лајка. Бидејќи прв пат бевме кај нив на посета, од страна на директорот на Лајка, Воислав Димитровски, бевме насекаде прошетани, видовме каде кучињата се чуваат, негуваат, лекуваат, каде им поминува времето во игра и дружба и бевме упатени […]

НОВОГОДИШНА ФОТОСЕСИЈА 2022

Нашата најомилена активност која со душа ја чекаме цела година – НОВОГОДИШНА ФОТОСЕСИЈА – со еден куп мини Дедо Мразчиња со опафчиња, снежни кралици, светкави тути сукњички и на крајот прекрасни слики. Да нѐ прашате која слика ни е омилена, верувајте, не би знаеле. Еден е зборот за сите: ОМИЛЕНИ!!!

ОБОИ МЕ НОВОГОДИШНО – Специјален настан за дечиња од 5 до 12 години декември 2021

Обои ме Новогодишно Специјален настан за дечиња од 5 до 12 години каде имаат за задача да украсат едно лампионче. По случаен избор 4 среќни дечиња ќе бидат одбрани во Петок и ќе ги поканиме во Луна Пет да го обојат своето лампионче за Новата Година и за награда ќе добијат пакетче за миленичето (🐶или […]

ЛУНА ПЕТ НА PETZOO EURASIA EXHIBITION ВО ИСТАНБУЛ октомври 2021

Тимот на Луна Пет беше на посета на PETZOO EURASIA EXHIBITION во Истанбул, единствениот меѓународен, најсеопфатен и специјализиран саем за индустрија наменета за домашни миленици во Турција. На овој саем Тимот на Луна пет се запозна со најновите трендови во пет индустријата од Европа и Азија.

НАЦРТАЈ ГО ТВОЈОТ „pet“ ЗА ОДЛИЧЕН 5 – I ЛИКОВЕН КОНКУРС за деца од предучилишна и училишна возраст – септември 2021

П О В И К ЗА  I ЛИКОВЕН КОНКУРС   По повод започнувањето на новата учебна година, Луна Пет за прв пат организира детски ликовен конкурс: Нацртај го твојот „pet“ за одличен 5, наменет за деца од предучилишна и училишна возраст, на тема: „Јас и моето милениче“ Кој има право да учествува?  Сите деца до […]

Кози Млеко Планина јули 2021

Упатуваме голема благодарност до Давид и Кози Млеко Планина, што ни овозможи едно неверојатно искуство. Текстот во целост е преземен од фб страницата на Кози Млеко Планина:   „Минатава недела се дружевме со Ангела Ковачева, таа студира ветерина во Будимпешта на која и беше потребна пракса и треба да ја приложи активноста и стекнатото искуство […]

ЛУНА ПЕТ СЛАВИ 5-ТИ РОДЕНДЕН мај 2021

Луна пет слави 5 најпрекрасни години и ние сме најблагодарни на сите Вас кои сте дел од нашето огромно семејство сето ова време! Не би можеле да замислиме ниту еден ден без Вас и затоа неизмерно сме благодарни на сите шепички кои секојдневно нѐ посетуваат. Се надеваме дека Ви се допадна слатката маса, која со […]

БЛАГОДАРНИЦА декември 2020

И Луна Пет многу им благодари на Шепасти Ентузијасти за можноста да учествува во хуманитарната акција наменета за бездомните кучиња. Искрено се надеваме дека ќе имаме прилика почесто да се дружиме на овој начин.