BT Hock ортопедско помагало за скочен зглоб

4.900 ден5.400 ден

Болката, куцањето и невромускулните потешкотии повеќе не се проблем.
Овaа протеза се користи во услови кои предизвикуваат лезии во пределот на скочниот зглоб, со симптоми како болка, куцање или тешкотии при движење. Протезата може да се користи и без шини за состојби како што се артритис и артроза. Тоа е затоа што компресијата што ја обезбедува го зголемува крвниот притисок во пределот на шуплината, а со тоа ја зголемува температурата. Ова ја намалува болката предизвикана од состојбите.
Се користи и за заштита, може да се користи ако кучето има преврска или завој, со или без лекови, во случај на хируршки рани или рани од притисок.Соодветно е да се носи и после операција.

Предности:

Стабилизирачки ефект и намалување на оптоварувањето: вака протезата BT Hock помага да се помогне со брзо закрепнување, избегнувајќи секакви секундарни оштетувања. Дејството на протезата ја подобрува работата на лигаментите, намалувајќи го нивото на болка; намаленото оптоварување го ублажува повредениот дел, помагајќи да се намали непријатноста, а во некои случаи и отокот. И сето тоа без да се спречи кучето да ги прави своите вообичаени движења и да обезбеди одлична флексија и флексибилност на мускулите, додека лигаментите остануваат стиснати.
Цврстите шини се дизајнирани да го блокираат екстремитетот на кучето на висина на ударот по операцијата.

Карактеристики:

  • Може да се носи пред или после операција.
  • Рачно перење.
  • Материјалот дозволува кожата да диши.
  • Цврсти шини вклучени во протезата.
  • 100% рачно изработени во Италија.
  • Препорачано и тестирано од ветеринари.

Водич за големини:

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , ,