BT Jump ортопедско помагало за колено

7.440 ден9.140 ден

Проблемите со колената односно зглобовите заедно со лигаментите бараат ефективни решенија: ортопедското помагало за колено BT Jump е совршен одговор. Протезата е наменета за случаи на вкрстени лигаменти, луксации на пателата, заболувања на коленото како артритис и артроза, варус и валгус. Може да се користи и како алтернатива на хируршката интервенција и во пост-хируршка интервенција. BT JUMP има два џебови, кои содржат два аголни шини кои го ограничуваат движењето на коленото кога е потребно. Абдоминалната лента гарантира дека протезата е добро прицврстена на кучето.
Протезата може да се користи и без шини за состојби како што се артритис и артроза. Тоа е затоа што компресијата што ја дава го зголемува крвниот притисок во областа, а со тоа ја зголемува температурата и ја намалува болката предизвикана од состојбите.

Предности:

Обезбедува стабилност на погодениот дел, како и помага за побрзо закрепнување. Со две аголни странични шини од алуминиум, вметнати во специјални џебови, го ограничуваат движењето, како што е потребно, контролирајќи ја областа што треба да се држи мирна, додека абдоминалниот појас ја држи потпирачот на место, осигурувајќи се да не се лизга надолу или да се ротира.

Карактеристики:

  • Ткаенина што може да дише, но не и водоотпорна.
  • Протезата може да се носи пред и по операцијата.
  • Удобна е за носење.
  • Завоите може да се скратат по потреба.
  • Рачно перење.
  • 100% рачно изработени во Италија.
  • Препорачано и тестирано од ветеринари.

Водич за големини:

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , ,