BT Lux ортопедско помагало за стабилизација на рамо

10.300 ден11.700 ден

Протезата BT Lux е дизајнирана да го ограничи целосното движење на рамената на Вашето куче. Се користи и во случај на помали проблеми (на пр. воспаление) и во случај на патологии на рамото за кои е неопходно да се ограничи движењето  и ротирањето на зглобот. Се користи и постоперативно за да се поттикне постепено закрепнување. Тоа е корисно во случај на:

  • Нестабилност на рамениот зглоб;
  • Дисплазија;
  • опуштеност на зглобот 
  • Дислокација;
  • Воспаление.

Во внатрешноста на протезата, на висина на рамената, има цврст материјал за зголемување на компресија и ограничување на движењето на зглобовите.

Предности:

BT Lux му помага на Вашето куче во обновувањето на моторните функции, постепено. Удобната облога комбинира практичност, удобност и одлична стабилност.

Карактеристики:

  • Протезата ги компресира двете рамења истовремено.
  • Удобна е за носење.
  • Рачно перење.
  • 100% рачно изработени во Италија.
  • Препорачано и тестирано од ветеринари.

Водич за големини:

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , ,