BT Neck Eco Јака за врат (no lick brace)

2.400 ден3.000 ден

BT Neck Eco е дизајниран како алтернатива на класичната елизабетанска јака (конус на срамот) и успешно го надминува со комбинирање на ефикасност и максимална удобност. Неговата цел е да го спречи кучето или мачката да се чеша или гриза; и на тој начин да може да ги отстрани конците по операцијата. Тоа е исто така корисно во случаи на опсесивно-компулсивно однесување. Јаката е направена од црн велур кој дише, а внатрешноста е направена од поцврста ткаенина што го спречува миленичето да го сврти вратот доволно далеку за да стигне до какви било рани. За кучињата, го спречува лижењето на областите на градите, стомакот и делот околу гениталиите, со што го отежнува достигнувањето на областите блиску до предните шепи (лактот до рамо). Исто така, ја штити перианалната област во случај на операцја за отстранување на жлезди, фистули, итн. За мачки, треба да се користи само по операција за стерилизација.

Предности:

Полесно се става и е помалку рестриктивен од пластичниот конус (кучето сè уште може да јаде и пие без потешкотии).

Карактеристики:

  • Ткаенина што може да дише, но не и водоотпорна.
  • Протезата може да се носи пред и по операцијата.
  • Удобна е за носење.
  • Рачно перење.
  • 100% рачно изработени во Италија.
  • Препорачано и тестирано од ветеринари.

Водич за големини:

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , ,