BT Splint протеза за нестабилност

5.800 ден7.750 ден

Совршена поддршка за радиокарпалните и метакарпалните зглобови: BT SPLINT.
Протезата е специјално дизајнирана да ги поддржува радиокарпалните, карпометакарпалните и тарсометатарзалните зглобови, и предните и задните шепи. Идеален е за случаи на хиперфлексија или хиперекстензија на карпус и тарзус, мали нарушувања на лигаментите, исчашувања и нецелосни фрактури на коските, кога се претпочита конзервативен третман како операција на пример.
Кога се користи на предната нога, препорачуваме да ја користите заедно со  BT JOINT, бидејќи неговата употреба на здрава нога ќе му помогне на кучето подобро да го компензира додадениот товар предизвикан од губењето на употребата на другата нога. Ако BT SPLINT се користи на задна нога, препорачуваме да го користите BT JOINT на двете предни нозе.
Откако ќе се постави протезата околу ногата на кучето, не е неопходно двата бели исечени рабови да се спојуваат, бидејќи затварањето на протезата е со помош на сините ремени, а стабилизацијата е обезбедена со шината на задниот дел од заградата.

Предности:

Ефективен, практичен, ергономски: сето ова е BT Splint протезата за нестабилност. Цврстата метална шина која може да се обликува содржана во ткаенината го следи обликот на задниот дел од антебрахиумот точно надолу додека не ја затвори подлогата за нозете, стабилизирајќи ја погодената област и овозможувајќи му на кучето добар степен на движење. Исто така, идеален за заштита на завои вметнати внатре, овозможува побрзо време на закрепнување.

Карактеристики:

  • Големините XXS и XS може да се користат и кај мачки.
  • Цврста метална шина која може да се обликува.
  • Може да се носи пред или после операција.
  • Рачно перење.
  • Материјалот дозволува кожата да диши.
  • Цврсти шини вклучени во протезата.
  • 100% рачно изработени во Италија.
  • Препорачано и тестирано од ветеринари.

Водич за големини:

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , ,