BT Soft Plus ортопедско помагало за лакт

5.800 ден6.000 ден

Со BT SOFT PLUS, заштитата на лактите на Вашето куче е навистина полесна. Оваа протеза интервенира во случај на хигроми, рани и калуси на лактот и бурзитис. BT SOFT PLUS е исто така корисна во случај на патологии како што се артритис или артроза или дисплазија на лактот. Всушност, компресивното дејство на материјалот од кој е направен го зголемува крвниот притисок во областа и следствено на тоа и температурата, а со тоа ја намалува болката предизвикана од патологии.
Ефикасно е и за содржи постоперативни облоги во директен контакт со кожата, како на пример во случај на операција за кучиња кои страдаат од стерилно билатерално воспаление на бурзитис на лактот.

Предности:

Голема слобода на движење со што се помага за брзо закрепнување: ова е ветување за протеза со одлични перформанси како што е BT SOFT PLUS. Удобната заменлива подлога комбинира практичност, удобност и одлична стабилност. BT SOFT PLUS е верен сојузник за здравјето на вашето куче.

Карактеристики:

  • Протезата може да се носи пред или после операција
  • Удобна е за носење.
  • Помага кај кучиња кои имаат модрици или тврда кожа во пределот на лактите
  • Со додадени две меки подлоги екстра за поголема удобност
  • Рачно перење.
  • 100% рачно изработени во Италија.
  • Препорачано и тестирано од ветеринари.

Водич за големини:

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознаки: , , ,