ТРАДИЦИОНАЛНО – МАРТИНКИ ЗА НАШИТЕ КРЗНЕНИ ПРИЈАТЕЛЧИЊА – 01.03.2022

Баба Марта има 300 ума, така викаат.

Затоа ние традиционално, по 5-ти пат подаруваме мартиники на нашите крзнени пријателчиња, за заедно да ја пречекаме полетта и да сме спремни да ги закачиме на првото дрво кое ќе расцвета.

Еџе уште рано сабајле е подготвена за сите времиња кои баба Марта ни ги спремила.