Cat mate Диспанзер за храна C3000

10.300 ден

Автоматската хранилка Cat Mate C3000 е соодветна за кучиња и мачиња која помага во правилно и временско дозирање на храната со што се намалуваат здравствените ризици кај милениците. Диспанзерот може да собере 3кг сува или дехидрирана храна, а на дисплејот може да се подесат три големини на порции во рок од 24 часа на LCD екран што е навистина лесно да се намести. Најмалата порција која може да се подеси е 10гр.

Дополнително, може да се додаде и дополнителни порции за куче или маче посебно од програмираните порции со опцијата “multiple feed” каде може да се направат повеќе помали порции за миленици со посебен тип на исхрана како на пример диабетес.

Хранилката има безбедно заклучување и капак кој делумно ја вакумира храната за миленикот да не може да ја бутне и изеде цела храна. За поголема стабилност основата може да се додаде на дрвена основа за поголема стабилност.

Потребни се 4 батерии C (не се вклучени), а процентот на батериите го пишува на екранот. Време на траење на батериите е од 10 до 12 месеци.

Тањирчето, држачот, како и диспанзерот за храна се лесни за одржување и се перат во машина. Основата никако не смее да се потопи во вода!