Кенгур со ананас, манго и спирулина (егзотик)

280 ден

Рецептот „Кенгур со ананас, манго и спирулина“како единствен извор на протеини го содржи месото од кенгур. Месото од кенгур има малку маснотии, богато со протеини и исто така има високо ниво на витамини и минерали. Кенгурите пасат разновидни диви билки, грмушки и дрвја, и како резултат на оваа сорта, нивното месо има широк спектар на макро и микронутриенти.

Бидејќи месото од кенгур ретко се користи во храна за миленичиња, идеално е за лекување на кучиња со алергии.

Ананас: Го зајакнува имунолошкиот систем со својата висока содржина на магнезиум, витамин Б5 и Ц, диетални влакна и манган. Одржува добро здравје и поттикнува добра дигестија кај кучињата.

Манго: Го зајакнува имунолошкиот систем и спречува запек, одржувајќи го изметот на кучето мек, редовен и без болки.

Спирулина: Содржи повеќе од 60% сварлив растителен протеин. Зајакнување на имунолошкиот систем, подобрување на гастроинтестиналното и дигестивното здравје, придонесува за бубрежна детоксикација и природно чистење и ги намалува алергиите.

Соодветно за возрасни кучиња од сите раси.

400гр